有 趣

昨 天 晚 上 , 幾 個 朋 友 本 想 到 我 宿 舍 那 處 打 麻 雀 。 可 惜 因 為 太 夜 , 只 放 下 食 物 、 麻 雀 及 麻 雀 版 就 走 了 , 真 攪 笑 。 看 來 下 次 應 早 點 兒 叫 他 們 來 , 還 可 以 弄 些 糖 水 給 他 們 呢 (笑) 。

還 在 看 T.F. Cootes 關 於 Active Shape Model 的 詳 細 報 告 。 前 兩 天 不 明 白 的 Principle Components Analysis (PCA) , 今 天 竟 然 發 覺 很 容 易 。 當 然 在 我 覺 得 PCA 容 易 之 前 我 在 網 上 找 過 及 看 過 不 少 文 章 , 這 說 明 第 一 眼 看 似 很 難 的 東 西 , 只 要 肯 去 了 解 , 大 抵 不 會 花 自 己 很 多 時 間 。

好 , 愈 來 愈 發 覺 Statistical Shape Models 的 東 西 有 趣 了 。

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: